Ook een jeugdtrainer kan coronatest krijgen

Het verruimde testbeleid betreft nu vooral medewerkers in het (speciaal) basisonderwijs, in (medische) kinderdagverblijven en op de buitenschoolse opvang. Vanaf vandaag worden ook jeugdtrainers toegevoegd aan het rijtje, bleek gistermorgen tijdens een technische briefing van experts aan de Tweede Kamer.

 

Jeugdtrainers

 

Sporten in de buitenlucht is voor kinderen inmiddels weer mogelijk. Jeugdtrainers kunnen daarom nu ook getest worden bij klachten. Voor jeugdtrainers gelden dezelfde regels als voor medewerkers in de sectoren van onderwijs en kinderopvang.

 

Verder kunnen personen die beroepsmatig betrokken zijn bij het vervoer van groepen kinderen zich straks laten testen op corona, als ze minimaal 24 uur klachten hebben en zijn doorverwezen.