Clubs houden voorlopig deuren dicht voor niet leden

Premier Rutte kondigde aan dat de sportverenigingen weer opengaan en dat niet-leden voortaan ook mee kunnen sporten. Afgelopen woensdag gingen bij diverse clubs de trainingen voor de jeugdleden dan ook weer van start.

 

De voorzitter van voetbalclub SV Unitas '59 zag veel blije gezichten. De niet-leden zullen binnenkort ook welkom zijn, maar daar zal nog het een en ander voor moeten gebeuren.

 

Clubs

Veel clubs kampen met te weinig trainers, kader, toezichthouders. Ook zijn er nog trainers die 'nog' niet durven. Op dit moment blijkt dat bij verenigingen net voldoende trainers zijn om eigen teams te trainen, echter de vraaag is hoeveel niet-leden komen erbij? Is er dan voldoende kader? Weet je hoe oud spelers en speelsters zijn? Moet je vragen om ID kaarten en hoe doe je dat bij de onderbouw? Ouders mogen niet mee? Vragen die rijzen bij diverse clubs. Hoeveel niet leden kan een club aan?

 

Sportclub SV Unitas '59 wil vooralsnog wachten met het toelaten van niet-leden. De vereniging wil zich eerst focussen op hun eigen jeugdleden en ervoor zorgen dat zij veilig kunnen sporten.