DISPENSATIEREGELING VOOR JEUGDSPELERS DIE RELATIEF KLEIN ZIJN VOOR HUN LEEFTIJD

Er mag geen talent verloren gaan. Als opleidingsland moet ieder kind, meisje of jongen de kans krijgen het optimale rendement uit zicht zelf te halen. Het grootste probleem kan zijn dat het geboortemaand effect van een jeugdspeler behoorlijk in de weg kan zitten. Een kind wat vroeger in het jaar wordt geboren wordt veelal anders bekeken dan kinderen die na juni zijn geboren. Die kloof dient te worden verkleind.

Dat is ook de reden dant in een gelijk speelveld iedere speler of speelster gelijke kansen krijgt. 

 

Daarom biedt de KNVB een dispensatieregeling aan voor spelers die relatief klein zijn voor hun leeftijd. De dispensatieregeling geldt voor spelers, jongens en meiden, in de A-categorie, in de leeftijdscategorieën Onder 13 tot en met Onder 16 jaar. 

Ook voor voetballers in de B-categorie zijn er dispensatiemogelijkheden. Bekijk via het linkblok hieronder alle regelgeving rond dispensatie.

Lees verder de dispensatieregeling op KNVB.nl