· 

Veel clubs van de zondag naar de zaterdag? Welke clubs hebben o.a. de stap genomen?

Veel clubs zijn van de zondag vetrokken naar de zaterdag. Wat de werkelijke reden hiervan is? Steeds meer clubs vinden zaterdag de voetbaldag. De jeugd speelt alopde zaterdag, behalve in west 1 waar de oudere jeugd op de zondag speelt. Maar ook hier hoor je steeds meer geleuiden naar de zaterdag te gaan. Zaterdagavond is toch de stapavond en dan zondag om 10.00 uur de erste klanken van het fluitsignaal te horen is steeds minder aanlokkelijk. Maar vooral bij de senioren zie je die verschuiving met de volgende vraag? Kunnen er nog wel representatieve competities worden op gezet? Hieronder een lijst van clubs die in het recente verleden en heden naar de zaterdag zijn gegaan: 

 

sv Diemen

MSC Meppel

vv Nederhorst

Alliance Roosendaal

Zeeburgia

vv Terborg

MOC'17 

RCS

sv Zeist

Surhuisterveen 

vv Irnsum

 

Lewedorpse Boys

De Noormannen

Domburg

Vosmeer

Patrijzen

Internos

Harkema Opeinde 

Elinkwijk

Tubantia Hengelo  

GSC ESDO

sv Tynaarlo

SJC

Quick 20

Oliveo

MMO

Barbaros

De Zweef 

Rigtersbleek

Toofan

Boeimeer


En nog veel meer zullen volgen. Zodra we meer clubs in het vizier hebben zullen we dat melden.

 

Voetbalvereniging OVC ’21 stevent af op de honderd jaar. De klassieke club hoopt 19 april 2021 dat heuglijke feit te vieren. Als zondagclub, willen de als woordvoerders optredende bestuursleden Ronnie Huizing en Jos Legebeke benadrukken, hoewel het standaardteam volgend seizoen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitkomt op zaterdag.

 

Dat behoeft enige uitleg. “Rond half maart ontvingen wij als bestuur een brief van de eerste spelersselectie”, diept Legebeke uit zijn grijze massa. “Daarin gaf het merendeel aan volgend seizoen niet op zondag te willen voetballen, maar liever op zaterdag. Enkele jongens gaven zelfs aan anders te zullen stoppen. Dan moet je wat als bestuur.

Mis je nog clubs? Geef ze door en we publiceren ze