Versoepelingen in de sport! We mogen eindelijk weer

Het kabinet heeft woensdagavond 6 mei de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Sinds 29 april mocht de jeugd tot en met 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding onder voorwaarden al weer samen sporten Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden. De deur kan dan ook van het slot voor fitnessclubs. Sportwedstrijden kunnen dan plaatsvinden zonder publiek. Dit geldt ook voor het betaald voetbal.

 

Vanaf 11 mei weer trainen.

 

Wel met in acht neming van de 1,5 meter maatregel. Alleen training toegestaan. Vanaf 1 september voetbalwedstrijden in competitieverband voor iedereen. Ook het betaalde voetbal kan weer beginnen.