· 

Gaan clubs het vertrouwen opzeggen in de KNVB?

Was het vertrouwen bij sommige clubs al broos, blijkt uit een rondgang dat clubs al moeite hebben met de houding van de bond. Eerst mag niemand promoveren en degraderen en later kwam de oproep om alsnog je aan te melden. Clubs vol enthousiasme melden zich aan en nu blijkt dat het er toch wel erg veel zijn. Niet iedereen komt in aanmerking waardoor een soort loterij en willekeur plaats vindt....

 

Neem een standpunt in. Geen kampioenen en geen degradanten. Maar verander niet steeds je standpunten.

 

Trainingen

Dan zie je trainingen bij de bovenbouw waarbij de verveling zeker binnen een maand zichtbaar zal zijn. 

 

Ik zie nu al dat het passen en trappen, het afwerken op doel leuk is voor een paar weken, maar daarna is de koek wel op bij deze jongens. De uitdaging wordt minder, geen partijvormen, dus of het nog zin heeft door te gaan is nog de vraag. Ook hierin had de bond meer een leidende rol in moeten nemen en komen tot een eenduidig standpunt. Voor de onderbouw ideaal, maar voor de bovenbouw zie ik de meerwaarde niet van doelloos passen en trappen, dribbelen, afwerken als het toetje aan het eind van de training niet komt. De partijvorm! Waar komen kinderen voor? Juist de partijvorm. Het ultieme genot. Ergens naar toe werken...helaas, het zit er niet in. 

 

Zwemmen

Laat staan het geleerde in de praktijk te brengen. Dan kun je nog beter zeggen....mannen! Het binnen zwembad gaat weer open, laten we gaan zwemmen met in achtneming van de 1,5 meter afstand. Dan heb je nog een doelstelling.....maak wedstrijdjes 1v1 van begin tot eindpunt. Individueel en in teamverband. Met een afsluitende waterpolo wedstrijd! Uit onderzoek is bewezen dat Chloor de virus meer tegenhoudt en minder overdrachtelijk is. Zo kun je waterpolo wedstrijden op onderlinge afstand organiseren.

 

Profvoetbal

Laten we het maar niet hebben over het professionele voetbal....een miskleun van de bovenste plank waarbij 2 clubs de rechter raadplegen. Is de bond wel democratisch genoeg? Volgens mij als je gaat tellen van het aantal stemmen blijkt dat bij de KNVB het telraam nog handig zou kunnen zijn. Als ik 16x ja hoor en 9x nee en 9 onthoudingen...dus niet een mening, geen stem geven....blijkt uit het telraam dat 16 meer dan 9 is.. Totaal niet democratisch. Maar in feite een tikje dictatoriaal gedrag. "Ik gebied"

 

En we zijn er nog lang niet...laat staan dat ze er ooit komen...Ik pleit allang om regionaal, zeker bij de onderbouw eens een pilot te starten met een eigen competitie via een 2e bond. Staat nergens in de wet dat het verboden is.