· 

Jeugdspelers halen via videobellen...een nieuwe trend? Of nieuwe manier van ronselen!

We mogen minder, we ontmoeten elkaar minder, terwijl we bij bij verenigingen juist mensen willen verbinden. Het is crisis waarbij clubs, andere locaties (nog) niet open zijn. Laat staan dat spelers en ouders een ronselaar kunnen ontmoeten.  


Videobellen? Dat kan wel!

Ook bij het "verhandelen"van spelers en jeugdspelers kom je niet bij elkaar maar heb je even een telefoonnummer kunnen opduiken van de speler die je graag binnen boord wil halen is de makkellijkste manier buiten de club om spelers te ronselen via het bekende skype, zoom of Facetime. 

 

Uiteraard hebben we niet zoveel met het ronselen van spelers, maar we zien het weer om ons heen.  Ook jeugdspelers zien we steeds meer verkassen naar andere clubs, waarvan we denken, moet het nu echt op deze manier? En is het gras veel groener bij een ander?  Ja wellicht het kunstgras! Bestanden van de ronselaars zitten vol en kunnen nu via videobellen veel spelers bereiken zonder dat een club iets heeft vernomen!

 

Praktijk! Onderstaand bericht NIET op basis van videobellen.


De brief die ik stuurde over het scouten door een andere amateurclub! 

 

Daar heb ik namens club xxxx al eerder met je over gesproken. In andere bewoordingen, jullie maken veel kapot in de belevingswereld van het kind. Tevens kan ik melden dat je steeds praat als ouders het willen. Ouders willen altijd en wat heeft een kind te zeggen van 7/8 jaar over zijn vader die hem al ziet spelen bij Barcelona en dollartekens ziet? Jullie zijn slechts een amateurclub, meer niet. Al die KNVB regeltjes die je hebt gemeld hoeven er echt niet bij. Ik heb mijn inside informatie. Voor één club is het oogluikend toegestaan binnen het amateurvoetbal en dat is de xxxxx in Zeeland omdat het voetbal daar nogal schaars is vertegenwoordigd. Ik hoop dat je ook eens goede nota neemt van de ellende die je mede aanricht bij meerdere amateurclubs. Plaats.....heeft ca. 100.000 inwoners. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er niet voldoende spelers uit deze plaats te halen zijn. Kan ook zijn dat het schort aan de eigen opleiding.