· 

Hoi allemaal: ik heb een vraag over een speler? Kunnen jullie mij helpen?

Hoi allemaal, ik heb een vraag

Sinds pakweg 2.5 jaar ben ik jeugdtrainer bij onze plaatselijke club waar ik de JO11.2 in wedstrijden begeleid. Hier gaat mijn vraag dan ook over in de hoop dat hier veel kennis zit in het begeleiden van voetballers, en dan met name jeugdspelers. Sinds aanvang dit seizoen heb ik een aantal jongens uit de J10 gekregen. Een aantal kende ik, waaronder een jongen van 9 die iets speciaals heeft, de beste centrale verdediger uit een JO10.1 die ik ooit heb gezien. Het joch heeft inzicht, kan een dieptebal geven, ziet mensen vrij staan, kan werken voor het elftal, is hard maar nooit gemeen en kan zowel met links als rechts hard en heel mooi technisch schieten.

 

Dit was vorig jaar. Op dit moment is daar niets meer van over. Hij werkt niet, is passief en het boeit hem niet of hij scoort of niet, wint of niet. Op de trainingen kan hij nog wel eens vlammen, zichzelf tot orde roepen, maar in wedstrijden roept hij alleen maar negatieve aandacht op, met als klap op de vuurpijl dat hij soms pijntjes faked om niet achter zijn mannetje aan te hoeven hollen.

 

Ik heb met zijn ouders gesproken of ze dit gedrag herkennen en of alles goed gaat op school en in gezin (gaat me niets aan maar er netjes naar vragen mag) Volgens hem en ouders is dit het allemaal niet. Het enige respons wat ik krijg is dat hij niet meer wil verdedigen, verdedigen is ineens stom en hij wil nummer 10 zijn of aanvaller. Ik heb hem onlangs een helft zijn zin gegeven en hem in de aanval gezet, Dit helpt niet, op het moment helpt niets.

 

Dit joch zit wel in mijn hart en ik wil hem heel graag aan het voetballen krijgen. Hij is eigenwijs, met als voorbeeld dat hij fan is van FC Emmen. Wie herkent zijn gedrag of heeft tips voor me om deze jongen een beter gevoel te geven, en beter kan laten voetballen? Hij is speciaal en ik wil hem heel graag helpen.

Mijn dank voor de reacties.