Wat voor vergoeding kan ik vragen voor het trainersschap?

Het nieuwe seizoen komt eraan en menige trainer is wellicht best beniewd wat ongeveer gangbaar is qua trainersvergoedingen.

 

Graag zou een onderzoek naar andere functies binnen het amateurvoetbal ook zinvol kunnen zijn. Wat verdient een TJC of een HJO

 

NMC Bright heeft in een recent verleden de vergoedingen voor trainers op een rij gezet en onderzoek naar gedaan. Kennelijk is beloning en waardering een onderwerp dat leeft bij de clubs. Voor ons een mooie aanleiding om ons jaarlijkse benchmarkrapport te wijden aan vergoedingen van trainers in het Nederlandse amateurvoetbal. Zoals u in dit rapport kunt lezen, hanteren de clubs in Nederland grofweg de volgende principes bij het vergoeden van hun trainers: de trainer van het eerste elftal krijgt vele malen meer dan een jeugdtrainer, de trainer van de O19 krijgt meer dan die van de O9, trainers van mannenteams krijgen meer dan die van vrouwenteams en hoe hoger het team speelt, hoe meer de trainer vergoed krijgt. Of dat terecht is? Zegt u het maar. Het is in ieder geval een discussie waard!

 

Wouter Kuperus, directeur van NMC Bright.

 

Bekijk het document hier

 

Bron NMC Bright