SV Apollo’69 en Luctor Heinkenszand intensiveren samenwerking Vrouwen en meisjesteams

De voetbalverenigingen Luctor Heinkenszand en Apollo’69 gaan samen verder in het vrouwen- en meisjesvoetbal.

 

Gezien de goede en prettige samenwerking, hebben beide clubs besloten de samenwerking te intensiveren en uit te breiden naar de gehele meiden- en vrouwentak. Hierdoor zijn beide verenigingen in staat om voor de inmiddels 135 meiden en vrouwen een optimale voetbalomgeving te creëren, waarin voor een ieder een passende plek is die aansluit bij haar (voetbal)leeftijd, ambitie, motivatie en niveau.

 

Om focus aan te brengen, is verder besloten om een gezamenlijke commissie meiden- en vrouwenvoetbal op te richten. Momenteel vinden hierover gesprekken plaats. De commissie wordt, naast de gebruikelijke zaken zoals teamindelingen, verantwoordelijk voor nevenactiviteiten. Dit om de binding te versterken en om meer aandacht te geven aan het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio. Verder zijn we bezig met een technisch coördinator c.q. adviseur, die als specifieke aandachtsgebied het meiden- en vrouwenvoetbal krijgt. En investeren we in vrouwelijk kader (zoals trainsters, leidsters, scheidsrechters, bestuursleden)

 

Komend seizoen gaan declubs voor teams in alle lichtingen vanaf MO13. Tot aan MO13 volgen we zoveel als mogelijk het advies van de KNVB inzake gemengd voetbal.

 

De eerste clinic wordt gehouden op 6 juni in ’s-Gravenpolder en de tweede op 13 juni in Heinkenszand. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Bron Apollo 69