FC Zoetermeer tekent unieke samenwerking met Sint Jago Voetbal Academy

Afgelopen week werd er een uniek contract getekend voor de jeugdopleiding van FC Zoetermeer tussen Sint Jago Voetbal Academy en FC Zoetermeer. Voetbalzaken heeft eerder aangegeven dat er breed moet worden opgeleid bij de vereniging, of je nu in team 7 of team 1 zit. Iedereen verdient een goede opleiding en FC Zoetermeer start vanaf september met deze geweldige opleiding voor de jongste jeugd.

 

Hoe vaak hoor je niet in het begin van het seizoen de opmerking ' de selectieteams krijgen altijd de beste trainers en mijn zoon/dochter moet het met een goedwillende vader of moeder doen'. “Ja, te vaak” zegt Peter Nauman, commissielid Voetbalzaken. Niks ten nadele van die vader of moeder die veel tijd investeert om het zo goed en leuk mogelijk te maken voor zijn of haar kind.

 

Vorig seizoen is oud-jeugdtrainer Robert Versteegh gevraagd om ondersteuning te geven aan FC Zoetermeer teams. Dit is heel enthousiast ontvangen. Iedereen wilde van hem leren, zowel de trainers als spelers. “Mede door deze ervaring en zijn inbreng is er besloten om dit breder te trekken”, vult Peter Lieffering aan, ook commissielid Voetbalzaken. Robert Versteegh blijft de teams ondersteunen net zoals afgelopen seizoen. Maar we starten nu ook met iets unieks.

 

Peter Nauman zegt “Het breed opleiden heeft onze prioriteit de komende jaren en dit gaan we doen in samenwerking met de Sint Jago Voetbal Academy. Deze hoogwaardige voetbalschool heeft veel ervaring door onder meer het succesvol opleiden van de jongste jeugdteams van ADO Den Haag, Ajax en Sparta”. Bron FC Zoetermeer