· 

Jacco Scholts: bevlogen voetbaldier krijgt nu ook de jongens erbij!

"Hoi Marcel. hoe goet het? Heb je het al gezien? Ik word Technisch Coördinator bij de niet selectieteams van Voorschoten '97". 

 

Dit waren de eerste woorden die bij mij binnen kwamen, zoals altijd enthouisiast en vol met passie. "Jeetje zei ik nog, van de meiden naar de meiden en de jongens? "

 

"Ja klopt. Jaren de meiden gedaan en moet eerlijk zeggen het staat nu, maar de club wordt zo groot en tijdens een brainstormsessie met Theo Ducaneaux  kwam de functie van Hoofd Opleidingen niet selectieteams naar voren.

We hebben goed gesproken over het feit dat we de goedwillende trainers, oudere, jonge trainers juist bij de niet selectieteams ook moeten helpen om goede training te verzorgen. Deze teams zijn de levensader van de club. Theo gaat de selectietrainers behartigen en ik doe dan de niet selectieteams. Wij zien het belang van opleiden in".

Jacco is een een bevlogen voetbaldier, waarbij hij zich het grootste deel van zijn tijd heeft ingezet voor de meiden van Voorschoten 97  Tevens mocht hij een talentvol MO17.1 begeleiden en trainen en daar lopen aardige voetbalsters in.

"Je weet, begint hij enthousiast, Kim mijn dochter heeft bij de KNVB selectie teams gezeten echter is voor haar geen vervolg bij de KNVB omdat ze geen hoger team  hebben, niet kunnen bieden, maar is blij dat zijn dochter weer terug is bij de jongens. Ondanks dat ze uit de regio van Topklasse teams aanbiedingen heeft gekregen heeft ze toch besloten om bij Voorschoten 97 te blijven.

 

"Ze keepte bij de JO15.1 en wil bij de jongens blijven. Nou ik vind dit prima, lekker dicht bij op het fietsie en ik ga haar niet pushen bij een een betaalde club. Tijdens mijn gesprek met Theo is ook het idee geopperd om de opleiding HO bij de KNVB te doen zodat ik meer gereedschap heb om nog beter te worden in het begeleiden van de trainers". 

Weet je gaat Jacco verder, het is voor mij niet nieuw maar anders en er rust op mijn schouders een hele grote klus, een uitdaging die ik graag aan wil gaan en onze trainers de gereedschappen aan wil bieden die ze nodig hebben hun taak uit te voeren. 

Langzamerhand komen we aan het eind van onze gesprek en spreken we samen uit, ik ga je volgen Jacco, en wens je veel succes bij de club.

 

Voorschoten '97

Met bijna 100 teams, waarvan ruim 70 jeugdteams, is Voorschoten '97 een van de grootste voetbalverenigingen in Nederland. Voorschoten '97 was eind 2011 volgens de officiële telling van de KNVB de zesde (amateur)club van Nederland met 1.511 leden.[2] De elftallen van Voorschoten '97 spelen sinds de oprichting hun thuiswedstrijden op het Sportpark Adegeest aan de Weddeloop 6. Het sportpark telt zes voetbalvelden. In de zomer van 2008 is op drie van de velden kunstgras aangelegd. Sinds 2017 ligt er ook op het hoofdveld een kunstgrasmat. Langs het hoofdveld staat de John Kriek-tribune, plaats biedend aan 135 toeschouwers en genoemd naar de voormalige voorzitter van de club. De clubkleuren zijn groen en geel. Het shirt heeft groen-gele verticale banen, de broek is groen en de sokken zijn voornamelijk geel met groene accenten.