De KNVB wil de 200.000 vrouwelijke leden halen in 2025

De KNVB wil het aantal voetballende meisjes en vrouwen in vijf jaar tijd met 25 procent vergroten. Het doel is om in 2025 zo'n 200.000 vrouwelijke KNVB-leden te hebben. Op dit moment heeft de bond zo'n 1,2 miljoen leden, van wie ruim 160.000 vrouwen. Tien jaar geleden lag dat aantal op 120.000.

 

De KNVB wil niet alleen de 25% halen van voetballende meisjes en vrouwen, maar wil ook dat het het aantal vrouwelijke kaderleden met 25% omhoog gaat.

 

Als je kijkt naar 2018 waren ruim 1.000 vrouwelijke bestuursleden. bij de bond geregistreerd. En wel meer dan 8.0000 mannelijke collega's.

De voetbalbond en ING gaan een campagne opzetten om gemengd voetbal bij amateurclubs te stimuleren. Beiden willen gemengd voetbal stimuleren, maar willen verenigingen dit wel.

Bij de pupillen lijkt het makkelijker te implementeren dan bij oudere leeftijden. Nog steeds zie je dat meiden als team graag bij elkaar willen spelen. Volgens de KNVB is het goed voor de voetbaltechnische en sociale ontwikkeling als jongens en meisjes in de jeugd samenspelen. Is dat wel zo?