Van Sponsorschap naar Partnerschap

Digitalisering rukt steeds verder op. En als we kijken hoe we dat in het verleden deden werd de sponsoring afgedaan met een vermelding, een reclamebord of een publicatie in het verenigingsblad. Simpelweg als bedrijf je naam verbinden aan een sport is niet meer genoeg. Sponsoring heeft pas echt invloed als er een partnership wordt aangegaan om samen een hoger doel te bereiken.

 

Partnerschap

Het unieke van een samenwerking is dat het partnerschap vanuit twee kanten wordt benut. Enerzijds willen clubs vanuit hun kant veel inspanningen doen om de klant te helpen en aan te bevelen, maar aan de andere kant kijkt de klant ook of het de vereniging kan helpen door nieuwe verbindingen tot stand te brengen met behulp van haar brede netwerk. Ambassadeurs van elkaar. Dat maakt dit een krachtige samenwerking.” Door online, video, Narrow Casting, nieuwsbrieven, events, Joint-promotion acties, waarbij een gratis product of korting op een activiteit wordt aangeboden bij aankoop van een product van de partner. Klantactivatie door het ondersteunen van activiteit en beweging in een sportomgeving. sociale aspecten en andere mogelijkheden kunnen bedrijven zich meer profileren dan sec op het bekende reclamebord.