· 

"Daar komen de ouders".....wat een e-mails!

Mooie tijd om na te denken over de voetbaltoekomst.

 

Breedtesport!

De tijd van teamindelingen is vrijwel achter de rug. De indelingen zijn voor 90% wel bekend gemaakt. Nu komt het, De ouders! De mails vliegen je om de oren. Ik ga er vanuit dat trainers, coaches begeleiders en kader naar eer en geweten hebben gehandeld. Nou, bij ouders ligt dat toch anders. Je hoort niets als je zoon of dochter in het juiste selectieteam is geplaatst, maar juist degene die net buiten de boot vallen of in een niet selectieteam zijn ingedeeld. Ik heb vele e-mails met de grootste verwensingen gezien en moeten bantwoorden. Echter dat was een onmogelijk zaak. Bedreigingen zaten erbij en grove beledigingen. En emotie is niet te mailen laat staan terug te mailen en te beantwoorden.

 

Is jouw kind nou echt minder dan een ander. Weet je dat ieder kind unieke eigenschappen heeft. Elk kind is anders. Als je kind nu in de JO9.8 speelt en voor hem of haar het nivo is, wie zijn wij dan als ouders? Dat zelfde kind blijkt later door de goede, leerzame oefenstof en goede begeleiding een hoger nivo aan te kunnen. Maar wat blijkt nog meer. Het kind is een enorm talent in leren en blijkt uit te blinken op school. Er zijn 2 zaken die samen vallen voor het kind. Zijn/haar plezier in het voetbal en zijn/haar plezier in het leren. Zijn/haar droom komt uit in het voetbal, veel plezier met zijn vriendjes en/of vriendinnetjes veel plezier op school met zijn vriendjes en/of vriendinnetjes. Onderwijl maken de ouders nog steeds amok en verwensen iedereen het graf in. Het kind is het allang vergeten en is er niet eens meer mee bezig, die heeft precies datgene waar hij of zij op hoopte. Ook in de JO9.8 zal het kind beter willen worden. Trainers helpen en bijstaan maar ook open staan om hulp van een Technisch Jeugd Coordinator die bijvoorkeur deze opleiding heeft genoten bij de bond KNVB. Je zult zien dat door structuur in trainen, vaste organisatie en met een trainingsbedoeling kinderen echt beter worden.

 

Persoonlijk heb ik dat ondervonden bij een JO10 waarbij kinderen die door een trainer, die open stond voor suggesties en trainde naar mijn hart.In kleine partijvormen, je zag ze groeien en als beloning een jaar later in de JO11 selectie uitkwamen. Is dat geen droom? Het was werkelijkheid. De kinderen werden volgens een droom scenario opgeleid. Is dat geen WELZIJN? Binnen de veilige omgeving van het team, kader en club. De kinderen praten er nog over....

 

Laten we normaal doen met ons allen als ouders. Uw kind is echt uniek!

 

Wat zeker hielp was een ouderavond, de avond dat ouders mogen langs komen om hun ongenoegen te spuien over de indeling en wat gebeurde? Het tegenovergestelde. Door samen te praten en uit te leggen hebben we de ouders zover gekregen iets te betekenen binnen de club. Ik ben niet van het alleen maar online geneuzel. Samen bereik je meer door met elkaar te praten, communiceren, brainstormen en VOORAL naar elkaar te luisteren.

 

Vacatures op diverse sites voor nieuwe trainers, leiders, kantinepersoneel werkt echt niet. Communiceren met elkaar wel, maar niet per mail, maar 1:1 Face to Face. Een schone taak voor elke club!

 

Iedereen een prettig weekend

Marcel Wagenhuis