Laten we één ding geleerd hebben: voetbal en gezonde voeding gaan samen

Pilot De Voetbal Totaal Kinder Proeverij

 

De voetbalclub is de perfecte plek om over voedsel en gezond en duurzaam eetgedrag te leren. Met voedseleducatie maken kinderen spelenderwijs kennis met smaakontwikkeling, consumentenvaardigheden, gezond en duurzaam eten en koken.

 

In samenwerking met onderwijs, maatschappelijke instellingen en bedrijfsleven,  ontwikkelt Voetbal Totaal TV op Video over voedsel en voeding aan kinderen. Al een aantal clubs maken al gebruik van een gezond aanbod. Door kinderen niet alleen de kennis mee te geven, maar ook de ervaring, blijft de stof beter hangen.

Door middel van een spel leren kinderen wat lekker is en niet lekker. 

 

We zetten op een tafel allerlei eten en drrinkwaren met smaken die ze gangbaar niet gewend zijn in een kantine. Door de nieuwe producten te laten proeven beleven ze een heel andere ervaring waardoor het makkelijker wordt het product op te nemen in het assortiment. Dit alles bedoeld om een bepaalde bewustwording te creeëren bij verenigingen.