Na 88 jaar gaat RKVV van Nispen naar de zaterdag

Naast het corona-virus is er nog een andere ontwikkeling gaande in voetballend Nederland, waar ook RKVV Van Nispen niet aan ontkomt. Dit is een ontwikkeling, waarbij er steeds meer voetballers op zaterdag willen voetballen. Deze ontwikkeling heerst voornamelijk in west 2, maar breidt zich als een olievlek uit richting west 1 en dus ook naar RKVV Van Nispen.

 

De laatste maanden werd het bestuur geregeld benaderd door de spelers, die op zondag voetballen, of zij op zaterdag konden gaan voetballen. Het bestuur heeft hier steeds naar geluisterd, geïnventariseerd en het standpunt ingenomen dat RKVV Van Nispen (voorlopig nog een paar jaar) een zondagvereniging zou blijven.

 

RKVV Van Nispen is sinds 1932 een zondagvereniging, maar heeft op zaterdag altijd al jeugdvoetbal gehad. Later werd er door veteranen ook op zaterdag gevoetbald en sinds 4 jaar hebben ze ook een selectie team op zaterdag. RKVV Van Nispen was in de bevoorrechte positie om selectie teams op zondag en een selectie team op zaterdag te hebben.

 

Echter de afgelopen 2 weken, zijn de verzoeken om op zaterdag te willen gaan spelen, in een stroomversnelling gekomen. Daarom is als bestuur geconcludeerd dat er niet voldoende leden/spelers zijn om op zondag selectie te voetballen. Het bestuur heeft daarom besloten om met ingang van volgend seizoen, te stoppen met selectie voetbal op zondag.

Bron van RKVV Nispen