· 

UPDATE: CONCEPT KLASSE-INDELINGEN STANDAARDVOETBAL EN TOPJEUGDVOETBAL

De concept divisie- en klasse-indelingen van het standaard zaterdag- en zondagvoetbal en het topjeugdvoetbal voor het seizoen 2020/’21 zijn bekendgemaakt. Voor de Tweede Divisie en de Derde Divisie (zaterdag en zondag) betekent dat tevens dat de competitie-indelingen zijn bepaald. De poule-indelingen voor de onderliggende klassen worden vanaf 1 juli aangekondigd.

 

De Tweede Divisie bestaat in het seizoen 2020/’21 uit 18 teams, waaronder twee beloftenelftallen. Op verzoek van de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde Divisie) heeft het bestuur amateurvoetbal besloten om de Derde Divisie te laten bestaan uit twee poules van 18 teams. Vanaf komend seizoen komen er in de Derde Divisie geen beloftenelftallen meer uit.

ndeling seizoen 2019/’20 als basis De conceptindelingen van de divisies en klassen komen zo veel als mogelijk tot stand op basis van de indelingen van seizoen 2019/’20. Clubs konden tot uiterlijk 15 mei bij de KNVB een verzoek indienen om hoger of lager te worden ingedeeld. Daarmee konden de opengevallen plekken in de competities worden opgevuld, veroorzaakt door clubs die fuseren of teams die zich terugtrekken of voor een andere speeldag kiezen. Die verzoeken zijn behandeld volgens de eerder gepubliceerde uitgangspunten.

 

De komende weken wordt gewerkt aan de concept klasse-indelingen voor het zaalvoetbal, vrouwenvoetbal en het reservevoetbal. ndeling seizoen 2019/’20 als basis De conceptindelingen van de divisies en klassen komen zo veel als mogelijk tot stand op basis van de indelingen van seizoen 2019/’20. Clubs konden tot uiterlijk 15 mei bij de KNVB een verzoek indienen om hoger of lager te worden ingedeeld. Daarmee konden de opengevallen plekken in de competities worden opgevuld, veroorzaakt door clubs die fuseren of teams die zich terugtrekken of voor een andere speeldag kiezen. Die verzoeken zijn behandeld volgens de eerder gepubliceerde uitgangspunten.

 

De komende weken wordt gewerkt aan de concept klasse-indelingen voor het zaalvoetbal, vrouwenvoetbal en het reservevoetbal.

Voor de conceptindelingen klik hier op de site van de KNVB