· 

Wel of niet ouders aanspreken?

Ik zit een beetje in dubio. Vorig jaar is mijn dochter (kleuter) een groep terug gegaan. Ze was nog veel te jong in vergelijking met haar klasgenoten en ook werd ze een beetje gepest. Meisje was toen 4 bijna 5.

 

Nu zit ze met één van die meisjes die vorig jaar wat gemeen waren richting haar bij de minipupillen van het voetbal. En verdorie begint het weer: jij bent lekkur niet goehoed... Heb bij mijn dochter aangegeven dat het gaat om het spel. Dat voetbal leuk moet zijn en dat je met elkaar op het veld staat. Maar dit gedrag van dat meisje staat mij zo tegen. Aan de ene kant moet mijn dochter weerbaarder worden, maar aan de andere vind ik dit ook weer zo typerend.

 

Ben bijna geneigd om het eens met die moeder te bespreken. Iets met respect voor elkaar. Of maar gewoon zo laten en dochter het laten oplossen. Ze vindt het eigenlijk niet eens meer leuk om te voetballen op deze manier. Dochter is bijna 6 overigens.

 

Wel of niet ouders aanspreken?