· 

Waar is René Meulensteen gebleven?

De vraag rijst na al die jaren in Engeland als veld trainer bij Manxhester United waar is hij in feite gebleven?

 

Zijn periode bij Manschester United mag hij met trots terug kijken op zijn periode als veldtrainer bij Manchester United. Heeft mogen werken met toppers als Scholes, Rooney, broers Neville, Giggs, van Nistelrooy en Ronaldo. Groot aantal talenten uit de eigen opleiding.

 

Elk jaar kwam hij in mei terug naar Nederland waar hij

 

Foto: Voetbalprimeur

 

doceerde als techniektrainer in Papendal en de eigenaar van deze site zijn cursus persoonlijk meemaakte. Een fijne aimabele manen inspirator met brabantse inslag die heel goed wist waar hij het over had. Zijn voorbeeld trainingen waren uniek. Een aanrader voor trainers die werkzaam zijn met kinderen. Na zijn periode heeft hij nog rondgezworven in diverse landen en is uiteindelijk neegestreken in Australië waar hij de Assistent Manager is bij Het Australische Nationale Voetbal Elftal en Olympisch Elftal.

 

Rene Meulensteen kan voor Australische Spelers in het Buitenland een Gamechanger zijn!

 

De benoeming van voormalig Manchester United-hoofdmeester Rene Meulensteen zou een sleutelfactor kunnen zijn om volgend jaar de continentale suprematie van Australië te behouden en, cruciaal, om deze dominantie de komende jaren over de hele wereld uit te breiden.

 

Arnold beschouwt de 54-jarige Nederlander als zijn beste aanwinst. 

De voormalige asstistent en veldertrainer van Sir Alex Ferguson staat naast de Australische hoofdtrainer - een man die hij jaren geleden voor het eerst ontmoette op Old Trafford. 'Ik wilde iemand die me echt tactisch en op het veld zou uitdagen', zei Arnold."

"Deze baan van coachen van het nationale team is een enorme klus en er zijn veel dingen buiten het veld , maar het is fantastisch om iemand als hij erbij te hebben." Het is meer dan vier jaar geleden dat Meulensteen voor het laatst een positie in Europa bekleedde. Maar zijn invloed en bekendheid waait nog immer over de wereld heen, maar vooral in Engeland