Roemruchte club 1. FC Kaiserslautern vraagt ​​faillissement aan

1. FC Kaiserslautern zal een faillissement aanvragen bij de rechtbank van Kaiserslautern. Verlies van publieksinkomsten als gevolg van de Corona-crisis heeft de financiële situatie van de traditionele Palts-vereniging dramatisch verergerd. De achtergrond en hoe nu verder te gaan.

 

Volgens informatie is de schuldenlast van de FCK momenteel gestegen tot circa 24 miljoen euro. Voor het komende seizoen is de financiële kloof toegenomen van de oorspronkelijke 11 tot ongeveer 15 miljoen euro. De afgelopen dagen en weken zijn er intensieve gesprekken gevoerd met huidige geldschieters over een mogelijk kapsel. Aangezien deze gesprekken zonder resultaat bleven en er geen nieuwe investeerder kon worden gevonden onder de enorme financiële moeilijkheden, besloot FCK failliet te gaan.