· 

Hoe en waar worden de resterende Champions League en UEFA League wedstrijden uitgespeeld?

UEFA Champions League 2019/20

 

Kwartfinales, halve finales en de finale worden tussen 12 en 23 augustus 2020 gespeeld als een acht knock-out toernooi in het Estádio do Sport Lisboa e Benfica en het Estádio José Alvalade in Lissabon.

 

De resterende ronde van 16 wedstrijden in de tweede etappe wordt gespeeld op 7 en 8 augustus, in afwachting van de beslissing of ze plaatsvinden in de stadions van het thuisteam of in Portugal.

 

Het Estádio do Dragão in Porto en het Estádio Dom Afonso Henriques in Guimarães worden, indien nodig, toegevoegd aan de locaties van Lissabon voor de Ronde van 16.

 

De kwartfinales vinden plaats op 12/13/14/15 augustus, de halve finales op 18/19 augustus en de finale in Estádio do Sport Lisboa e Benfica op 23 augustus.

 

Alle resterende wedstrijden van de UEFA Champions League 2019/20 beginnen om 21:00 CET.

 

De trekkingen voor de UEFA Champions League kwartfinales en halve finales van 2019/20 vinden plaats op 10 juli 2020 op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon en het exacte wedstrijdschema wordt meegedeeld na een dergelijke trekking.

 

Alle kwartfinales en halve finales gaan naar verlenging en strafschoppen in geval van gelijkspel aan het einde van de reguliere speeltijd. Dezelfde wijziging in de regelgeving zal ook gelden voor wedstrijden in de andere competities waarvoor dezelfde beslissing is genomen.

 

Istanbul, dat oorspronkelijk was aangesteld om de finale van 2020 te organiseren, zal nu de UEFA Champions League-finale van 2021 organiseren, terwijl de locaties voor de daaropvolgende finales allemaal zijn overeengekomen om deze een jaar later te organiseren dan oorspronkelijk gepland, met Sint-Petersburg in 2022, München in 2023 en Londen (Wembley) in 2024.

 

UEFA Europa League 2019/20

 

De kwartfinales, halve finales en de finale worden tussen 10 en 21 augustus gespeeld als een achtvoudig knock-outtoernooi in Keulen, Duisburg, Düsseldorf en Gelsenkirchen.

 

De ronde van 16 wedstrijden wordt gespeeld op 05/06 augustus met aftraptijden van 18.55CET en 21.00CET. Te zijner tijd zal worden beslist of de ronde van 16 wedstrijden waarvoor de heenwedstrijd al is gespeeld, wordt gespeeld in de thuisploeg of in Duitsland.

 

De wedstrijden FC Internazionale Milano v Getafe CF en Sevilla FC v AS Roma, waarvan de eerste etappe ook werd uitgesteld, worden als een enkele etappe gespeeld op een te bevestigen locatie.

 

Alle volgende wedstrijden in de competitie worden gespeeld als een achtste toernooi, met kwartfinales op 10/11 augustus, halve finales op 16/17 augustus en de finale in Keulen op 21 augustus, alle aftrap om 21:00 CET .

 

De trekkingen voor de kwartfinales en halve finales van de UEFA Europa League 2019/20 vinden plaats op 10 juli 2020 op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon en het exacte wedstrijdschema wordt meegedeeld na een dergelijke trekking.

 

Gdańsk, dat oorspronkelijk was aangesteld om de finale van 2020 te organiseren, zal nu de UEFA Europa League-finale van 2021 hosten, terwijl de locaties voor de volgende finales allemaal hebben afgesproken om deze een jaar later te organiseren dan oorspronkelijk gepland, met Sevilla in 2022 en Boedapest in 2023.