Chris Löwe van Dynamo Dresden barst in tranen uit en veegt de vloer aan met de DFL

Dit moet wel even gepost worden, want bonden kunnen onmenselijke eisen stellen aan spelers.

 

Met een door tranen verstikte stem bekritiseerde de verdediger de regels rond de corona-crisis omdat de Saksen twee weken later moesten beginnen met spelen.

 

"Het driedaagse ritme is voor mij niet het doorslaggevende probleem. Het cruciale probleem is dat wij de enigen zijn die dit ritme spelen en de enige waren in Duitsland en waarschijnlijk ook in Europa die in quarantaine zaten voordat ze opnieuw begonnen".

 

Löwe: Het draait allemaal om geld verdienen met het product

 

Ik blijf bij het feit dat je het gevoel krijgt dat het enige is om het product te laten blijven draaien, er geld mee te verdienen en het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, zodat de Bundesliga en de 2e klasse zijn de eerste competities ter wereld.

 

We wilden gewoon een eerlijke kans, maar die hebben we zeker niet gekregen. Aan het begin van de Corona-periode werd veel gesproken over dit idee van solidariteit, maar het bestaat niet. Als je had gewild dat er een andere oplossing was geweest, was dat mogelijk geweest. In andere landen is het ook mogelijk om na 30 juni te spelen.

 

Het gaat er niet alleen om dat je om de drie dagen speelt, het gaat er ook om dat het team de afgelopen weken maar één keer kon trainen voordat we weer begonnen. En dan worden we naar dit programma gestuurd. Trainen met het team was helemaal niet mogelijk.

 

"Zou deze situatie zich hebben voorgedaan alsof FC Bayern, Borussia Dortmund of RB Leipzig in dezelfde situatie hadden gezeten?"