· 

Leon van Zanten van SC Excelsior Rotterdam: "het wordt allemaal professioneler"

Mooi, een club die bij meiden al steeds meer in de verwachting ligt om daar hun geluk te beproeven. En ja waarom ook niet?  Een keurige club uit Rotterdam en elk jaar weer nieuwe spelers opleidt voor het eerste team bij de mannen maar nu ook al de weg weet te vinden bij de meiden.

Het kontakt was ook uiterst fijn te noemen met de Coördinator Meiden afdeling Leon van Zanten, die nadat een aantal meiden via de KNVB in het opleiodinsgtraject van sc Exelsior kwamen er meer gedaan moest worden met de opleiding.

 

Inmiddels is de opleiding bij de meiden een belangrijke levensader van de club en hebben de eerste stapppen gezet. Nadat de samenwerking met bvv Baredrecht niet werd verlengd heeft de opleiding een flink boost gehad.

 

Professioneler:

Inmiddels zijn de beloften, MO19 en MO17 al toegevoegd aan de BVO tak van sbv Excelsior en vallen de andere teams onder sc Exelsior. De trainers zijn in overleg met hoofdtrainer Richard Mank, Leon en en andere coördinatoren van sc Excelsioraangesteld.

Ook wordt gekeken naar talentvolle meiden uit de jongeste groepen en het aardige is dat speelsters die net zijn afgevallen zijn bij de KNVB een kans krijgen bij Excelsior. Of zoals Leon zegt: "bij ons komen ze binnen, we zien ze, of we krijgen een tip en kunnen ze bij de opleiding vervolgen om ze nog beter te maken en komen veelal te spelen in de jongenscompetities".

 

BeFair

Iets wat vaker voorkomt dat spelers en speelsters die het niet meer halen bij de KNVB een podium bieden waarbij meiden de kans krijgen door een goede opleiding beter te worden en een aanwinst kan zijn voor elke BVO. "Maar dat moet je ze wel willen binnen halen en een kans geven. Zo hebben we er twee van BeFair Waddinxveen binnengehald. Ook deze speelsters zijn afgevallen bij de KNVB maar wij zijn en dolgelukkig mee om onze gelederen te versterken, zeker is dat we met de nieuwe opzet een serieuze opleiding krijgen voor het meidenvoetbal, net zoals bij de jongens. Op deze manier kunnen talentvolle meiden zich maximaal ontwikkelen", zo besluit Leon van Zanten.