· 

Historie uit 2008: “De combinatie van de visies van de KNVB en Sportpartners draagt bij tot het opleiden van de ideale trainer”

Interview Marcel Wagenhuis 

 

Deelt u ook de opvatting van Johan Cruijff en consorten dat de opleidingen van BVO’s niet deugt? 

 

Absoluut. Het is niet voor niks dat bijna alle Nederlandse clubs in Europees verband al uitgespeeld zijn. Er komen weinig echte talenten door en al helemaal geen spelers die een man uit kunnen spelen. En degene die dat kunnen zijn bijna allemaal gehaald uit het buitenland. We moeten kinderen van begin af aan bekend maken met het uitspelen van een directe tegenstander, op zowel amateur als professioneel niveau. Ik heb zelf wel ideeën hoe ik dat op amateur niveau op kan pakken. 

 

Hoe bent u van plan dat te gaan doen?

 

Vanaf volgend seizoen wil ik een eigen voetbalschool opstarten. Kinderen uit de regio kunnen zich hier voor aanmelden om één keer per week extra te trainen. Ik ga de trainingen niet zelf verzorgen want daar ben ik nu te oud voor en kan het ook niet meer goed voordoen maar wil trainers aanstellen die zowel hun TC-3-jeugd diploma hebben gehaald als de cursus bij Sportpartners heeft gedaan. Ik weet nog wel dat ik zelf als pupil de meest verschrikkelijke trainingen kreeg en wil op deze manier graag zorgen dat de huidige generatie kinderen betere en leukere trainingen krijgt. Een andere manier waarop u het plezier en de kwaliteit van de trainingen kunt beïnvloeden is middels “de Pupillentrainer”. 

 

Heeft u aanwijzingen dat de interviews en oefenstof uit dit blad ("De pupillentrainer") daadwerkelijk leiden tot betere trainingen? 

 

Jazeker, ik werd pas nog gebeld door de voorzitter van een voetbalclub uit Chaam. Hij vertelde mij dat de trainers van zijn club het blad werkelijk opvraten en de oefenstof wekelijks toepasten. Ze wisten helemaal niet van het bestaan van zulke leuke oefeningen. Het leuke is dat al deze oefeningen niet door mij zijn bedacht maar door de clubs aangeleverd wordt bij een interview. Zo ontstaat er een hele database waaruit alle abonnees kunnen putten. Voor mij is het blad nu al geslaagd al zullen we keihard blijven werken om de kwaliteit van het blad zo hoog mogelijk te houden.

 

Vanaf najaar 2020 willen we een begin maken van een online magazine van ca. 16-20 pagina's (reclamevrij) per maand plus Online TV. Op dirt moment loopt er een betaalde enquete. Uit de voorgaande organische enquete bleek dat ruim 80% een magazine en online TV willen ontvangen