Voetbalwedstrijden met publiek onder voorwaarden

Vanaf 1 september kan er onder voorwaarden weer publiek worden toegelaten bij wedstrijden in het betaald voetbal. Zonder anderhalve meter wordt er niet gevoetbald. Clubs dienen zich daaraan te houden.

 

De anderhalvemeterregel moet niet alleen gelden in de stadions, maar ook bij de in- en uitgangen.

 

Schreeuwen en zingen zijn taboe vanwege het risico op de verspreiding van het coronavirus, staat in een advies van het Outbreak Management Team (OMT) waarover De Telegraaf schrijft. 

 

Het kabinet laat vanadaag weten of het advies van de OMT overneemt!. De nieuwe competitie begint 11 september. Daarvoor speelt het Nederlands elftal nog tegen Polen en Italië voor de Nations League. Als er inderdaad onder de door het OMT aanbevolen beperkingen publiek mag komen betekent dat dat de stadions ongeveer voor een derde gevuld kunnen worden. 

Mogelijk gaan de clubs en de KNVB loten om te bepalen wie er bij de wedstrijden aanwezig kunnen zijn. Bron NOS.nl