· 

Versoepeling in het voetbal is een feit: houdt de speeldagenkalender aan

Alle amateur- en profteams kunnen zich dus op een normale manier zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Voor het hoogste niveau duurt het zes tot acht weken om wedstrijdfit te worden. De beoogde start van de Eredivisie is op 12 en 13 september en volgt daarmee op twee interlands op 4 en 7 september. Naar de aanvangsdatum van de Keuken Kampioen Divisie wordt nog nader gekeken. De competities in het amateurvoetbal kunnen nagenoeg starten op de reguliere data van de speeldagenkalender. Beperkt publiek

Voor het amateurvoetbal betekenen de nieuwe versoepelingen dat het weer bezoekers kan toelaten op de accommodaties. Familie, kennissen en vrienden kunnen dus weer langs de lijn weer kijken maar mmoeten zich houden aan de gestelde basis voorwaarden. Houdt afstand van minimaal 1,5 meter. Ook dekantines mogen weer open. Ook hier gelden de basis regels.