Poll: Waarom gemengd voetbal? Wie is voor en wie is tegen?

Hebben meisjes dezelfde drijveren en beleving als jongens?

 

Gemend voetballen bedoelen we mee dat jongens en meisjes samen voetballen. En de KNVB adviseert dit te doen tot en met 11 jaar.

Zie jij nauwelijks verschillen die invloed zouden hebben op het samen voetballen?  De kleine verschillen die er wel zijn, bijvoorbeeld op fysiek, cognitief en sociaal-emotioneel vlak, zorgen er juist voor dat kinderen van elkaar leren.

 

Naarmate kinderen ouder worden de verschillen groter, onder andere omdat jongens meer lichamelijke kracht ontwikkelen.

Is dat dan de leeftijd dat meiden in meidenteams willen voetballen? Meidenvoetbal met en tegen meiden aan te bieden. Vanzelfsprekend is het ook dan van belang goed te kijken naar de ontwikkeling en de wensen van de individuele voetballer en voetbalster en ernaar te streven iedereen een passende plek te bieden en voetbal met gelijkgestemden te realiseren.