Bondscoach Sarina Wiegman verrast voetbalclub v.v. Bavel met driejarig ING sponsorcontract

Dinsdagavond 23 juni werd voetbalclub v.v. Bavel tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen kondigde aan dat de voetbalclubs een driejarig sponsorcontract krijgen van ING. v.v. Bavel krijgt dit contract, omdat zij dit voorjaar een plan hebben ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging.

 

"Als club hebben wij al jarenlang een sterke vrouwenselectie, maar we hebben ook de ambitie om te groeien op het gebied van meidenvoetbal, zowel recreatief als prestatief. We willen een nóg aantrekkelijker klimaat scheppen voor meiden en vrouwen binnen v.v. Bavel", legt Astrid Wagener, voorzitter commissie meiden- en vrouwenvoetbal, uit. "We hebben ingezet op meer zichtbaarheid op het sportpark, zoals in de dug-outs en de kleedkamers met extra aandacht voor onze vrouwelijke leden. Bovendien wordt ING hoofdsponsor van het meidenvoetbal en komen zij op de nieuwe tenues."Op basis van dit voorstel is v.v. Bavel door de jury geselecteerd als een van de clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING gaat in totaal met 60 amateurverenigingen in Nederland een contract aan. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen. Bron VV Bavel