Nieuwe naam voor damesvoetbal Velden, Lomm, Arcen, Wellerlooi en Well

Met ingang van aankomend seizoen zullen de damesteams van IVO, RKDSO, DEV-Arcen, RESIA en EWC gaan voetballen onder de naam MDOC. De afkorting staat voor “Maasdorpen Oost Combinatie”. Met deze nieuwe naam willen de clubs goede samenwerking tussen de 5 verenigingen kracht bij zetten en het regionale meisjes- en damesvoetbal een eigen en herkenbare naam geven. Het meisjes- en damesvoetbal is al jaren de snelst groeiende sport van Nederland en voor de deelnemende verenigingen ook een belangrijk speerpunt in het beleid. In de tijd van teruglopende ledenaantallen in de jeugd en steeds minder beschikbare elftallen bij de (heren) senioren, zijn de clubs ontzettend blij met de ontwikkeling van het meiden- en damesvoetbal. De vele vrijwilligers van alle clubs werken al jaren hard om dit op de kaart te zetten en met de nieuwe naam krijgt dit initiatief een passend vervolg. Vooralsnog zullen eerst de 4 senioren damesteams (twee elftallen en twee 7-tallen) actief zijn onder de naam MDOC en ook in de diverse apps (zoals de voetbal.nl uitslagen-app) onder deze naam te vinden zijn.

Bron DEV Arcen