Dit was 2008: Noodkreet om goede jeugdtrainers..nog steeds een probleem in 2020

Roel Timmer presenteert nieuwe visie om ‘dreigend tekort aan goede technisch geschoolde jeugdvoetballers op te vangen’

 

WASSENAAR- Hij voelt zich vooralsnog een roepende in de woestijn. De woestijn die hem zo bekend is. Roel Timmer, oud-prof van ADO Den Haag en Holland Sport, en voormalig Hoofd Inkoop van het olieconcern Aramco heeft al zijn voetbalervaring gebonden in een nieuwe voetbalvisie. Een concept dat de visie van Wiel Coerver als basis heeft, zich afzet tegen de ‘Zeister visie’ en overeenkomsten vertoont met de ideeën van René Meulensteen. Net als de veldtrainer van het eerste team van Manchester United stelt de 72-jarige Timmer afzonderlijke techniektrainingen centraal.

Alleen: Timmer heeft ‘Duitse’ invloeden van methodisch werken in zijn programma opgenomen en vervolgens ook gedetailleerd in een soort stappenplan uitgeschreven hoe de techniek van kinderen te verbeteren. De man uit Wassenaar is er honderd procent van overtuigd dat deze Duitse methode met meer discipline ook het spelplezier van de kinderen enorm vergroot. Gaat morgen verder....