· 

Campagne Friese Voetafdruk gelanceerd

Onder het motto ‘Wij willen minder voetbalvelden’ hebben jeugdspelers van de Grouster Amateur Voetbal Club samen met Foppe de Haan op donderdag 18 juni de campagne Friese Voetafdruk gelanceerd. Een campagne van meerdere partijen waar de gemeente Weststellingwerf ook aan deelneemt. Met een humoristische insteek vragen zij aandacht voor een belangrijk onderwerp: de te grote ecologische voetafdruk. Iedereen heeft een stukje aarde nodig om van te leven. Beschikbaar is 1,6 hectare, we gebruiken echter bijna 5 hectare. Dat staat voor 8 voetbalvelden. De aarde wordt in een hoog tempo opgemaakt.

 

Campagne

Vanaf deze zomer t/m november 2020 brengt de campagne De Friese Voetafdruk inspiratie, acties, tips en leuke activiteiten voor een duurzamere levensstijl. De campagne zet in op het verkleinen van de Friese Voetafdruk en is gericht op Friese inwoners. Iedereen kan meedoen, als individu en als groep. Voor de invulling en uitvoering wordt samengewerkt met kinderen, inwoners, ondernemers en bestuurders uit diverse gemeenten. De campagne sluit goed aan bij de ambities in Friesland voor een circulaire economie: slimmer en anders omgaan met onze grondstoffen zodat we welvarend kunnen leven op een gezonde planeet, met een duurzame en sterke economie.

 

Initiatief

De Campagne de Friese Voetafdruk is een initiatief van de Friese Milieu Federatie. De campagne wordt gerealiseerd met steun van verschillende partijen. Betrokken zijn onder andere Grou2030, Business Club Grou, Grou Breed, Kringloopwinkel Grou, Pleatslik Belang Grou, Voetbalclub G.A.V.C., Provincie Fryslân, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Weststellingwerf, Gemeente Opsterland, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, SC Cambuur, SC Heerenveen, Freonen fan Fossylfrij Fryslân, Merk Fryslân en Circulair Friesland.

Bron Westellingwerf.nl en Friesevoetafdruk.nl