· 

Samenwerking Excelsior en VV Spirit op gebied van meisjes- en vrouwenvoetbal

Excelsior Rotterdam Vrouwen en VV Spirit gaan intensief samenwerken op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal. VV Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel is al langer een officiële amateurpartner van Excelsior Rotterdam, maar beide partijen slaan nu ook de handen ineen om te komen tot een serieuze opleiding voor meisjes- en vrouwenvoetbal in de regio Krimpenerwaard.

 

De samenwerking zorgt ervoor dat meisjes die bij VV Spirit voetballen altijd op hun niveau kunnen spelen en leren. Eventueel kunnen zij doorstromen naar de beloften van Excelsior of het hoogste niveau in Nederland: het team van Excelsior dat uitkomt in de Eredivisie Vrouwen. In samenwerking met Sportclub Excelsior beschikt Excelsior Rotterdam ook over een complete opleiding voor meiden, waardoor een doorgaande opleiding is ontstaan van de jongste meisjes tot de Eredivisie Vrouwen. De club ziet de samenwerking met VV Spirit als een mooie aanvulling hierop. Bron vv Spirit