· 

Fusie voetbalclubs v.v. d’ Olde Veste ’54 en v.v. Steenwijk op de lange baan

De fusie tussen v.v. d’ Olde Veste ’54 en v.v. Steenwijk is voorlopig van de baan. Dat is de uitkomst van het gesprek dat beide verenigingen in de afgelopen week hebben gehad. Besloten is voor de korte termijn te stoppen met het verder uitwerken van plannen en ideeën voor een fusieclub. Beide clubs richten zich nu op de eigen ontwikkeling, maar blijven samenwerken in het meiden- en vrouwenvoetbal.

 

Achterliggende 2 jaar zijn diverse gesprekken gevoerd en zijn de verschillende wensen en eisen gedeeld en uitgewisseld. Medio 2019 is door de clubs een gezamenlijke quickscan uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn voorgelegd aan de gemeente Steenwijkerland. Uitkomst van de quickscan was dat er een gezamenlijk en toekomstgericht complex zal moeten ontstaan om een fusie succesvol te laten zijn.

 

Op dit moment komen beide clubs tot de conclusie dat de wensen voor wat betreft het complex voorlopig niet verenigbaar zijn met de mogelijkheden. Daarmee wordt een fusie op dit moment onhaalbaar.

 

De clubs hebben onderling afgesproken, de samenwerking met het meisjes- en vrouwenvoetbal voort te zetten, met elkaar in gesprek te blijven en deze gesprekken te intensiveren wanneer zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Bron vv d 'Olde Veste