· 

ING Sponsorcontract voor drie clubs uit Leeuwarden

De drie Leeuwarder voetbalverenigingen L.A.C. “Frisia 1883”, MKV ’29 en CSV de Leeuwarder Zwaluwen krijgen elk een driejarig sponsorcontract van de ING voor de verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. Dat maakten Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, en Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, deze week bekend. “Hier zijn we echt ontzettend blij mee,” reageren de voorzitters van de drie verenigingen. “Hiermee kunnen we het meiden- en vrouwenvoetbal in Leeuwarden en Fryslân naar een hoger niveau brengen.”

 

Geselecteerd uit 200 verenigingen

Tijdens een online bijeenkomst op dinsdag 23 juni maakte de ING samen met Sarina Wiegman, sinds 14 februari 2020 ook ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, bekend welke verenigingen een sponsorcontract krijgen. “Van de 200 amateurverenigingen uit heel Nederland die een plan hadden ingediend, hebben 60 verenigingen een contract gekregen,” vertelt Annegert Marinus, voorzitter van MKV’29. “Dat er van die 60 maar liefst drie verenigingen uit Leeuwarden zijn gekozen, vinden we heel bijzonder. Dat zegt iets over wat we hier met elkaar al hebben opgezet voor het meiden- en vrouwenvoetbal en ook over de ambities die we hier alle drie voor hebben.”

Bron Leeuwardervoetbalclub.nl