· 

TIP VOOR JOU? LEERDAM SPORT’55 GAAT DE STRIJD AAN MET DE UITSTROOM VAN PUPILLEN

De KNVB is vorig seizoen gestart met het bestuursgesprek ‘Laat de jeugd niet lopen’. In deze pilot ging de voetbalbond in gesprek met zeventien clubs waar de uitstroom van pupillen relatief groot is. Eén van deze verenigingen was Leerdam Sport’55. Zij gaan het komende seizoen in met nieuwe energie om het tij te keren.

 

 

Het aantal leden bij Leerdam Sport’55 loopt al jaren terug. De uitstroom van de pupillen is gemiddeld 23 procent, beduidend hoger dan bij clubs in de regio. Voorzitter John Boekelman zit met zijn bestuur al lange tijd in de ‘overleefstand’. Een verklaring voor de slechte cijfers kan hij eenvoudig geven. “We hebben de wens om onze accommodatie flink te vernieuwen. De gemeente vond echter steeds nieuwe redenen om de verbouwing uit te stellen. Lees verder op de site van de KNVB