Amateurclubs steeds dieper in de financiële problemen

Amateursportclubs raken door de coronamaatregelen steeds meer in de financiële problemen. Volgens een onderzoek van de Belangenorganisatie van Amateurvoetbalverenigingen BAV vreest een derde voor haar voortbestaan. Sommige clubs willen het liefst de komende weken ook niet meer spelen. Want zonder toeschouwers en een baromzet, wordt het voor clubs ook onaantrekkelijk om operationeel te blijven.

 

 

"Tijdens de lockdown voor ons in het voorjaar zijn we 30.000 euro misgelopen aan opbrengsten", zegt voorzitter Jan van de Lei van de Groningse voetbalvereniging Helpman. "Gelukkig is toen ook de huur van de velden ons kwijtgescholden. De komende tijd gaan we ook al onze kantine-inkomsten mislopen. Maar de huur moeten we blijven doorbetalen." Lees verder bij RTL Nieuws