SC Erica gelast alle wedstrijden voor jeugd onder de 13 af

Voetbalclub SC Erica last de komende drie weken alle wedstrijden van jeugdelftallen tot 13 jaar af. Het bestuur vindt het niet kunnen dat de kinderen spelen zonder ouders langs de lijn.

 

Het kabinet kondigde maandagavond nieuwe maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Zo is de komende drie weken geen publiek toegestaan bij sportwedstrijden. Dit betekent dat ouders ook niet mogen kijken naar wedstrijden van hun kinderen.

 

SC Erica ziet het niet zitten om met de nieuwe maatregelen de wedstrijden voor de jeugd door te laten gaan. ‘Wij zijn als bestuur van mening dat de jongste jeugd zonder ouders langs de lijn te laten voetballen niet hoort. En willen de verantwoordelijkheid voor deze kinderen niet aan de leiders/trainers over laten.’ Bron Dagblad van het Noorden