FIFA-regels zetten jonge asielzoekers buitenspel bij Nederlandse voetbalclubs

De internationale voetbalorganisatie FIFA heeft onlangs de regels veranderd waardoor het voor minderjarige asielzoekers bijna niet meer mogelijk is om zich in te schrijven bij Nederlandse voetbalclubs. Dat betekent dat ze officieel geen wedstrijden meer mogen spelen en ook niet meer zijn verzekerd. In Assen balen ze daar flink van.

 

“We hebben al acht jaar een mooie samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Jonge asielzoekers spelen bij ons mee, wij nemen een deel van de contributie voor onze rekening en het COA betaalt de andere helft. Wij dragen op die manier een steentje bij aan de maatschappij en voor die jongens is het heerlijk om te kunnen voetballen”, vertelt voorzitter Jan Puper van de Asser Boys zaterdag aan Hart van Nederland. Lees verder bij Hart van Nederland