· 

Leden lijken voetbalclubs in Enschede massaal de rug toe te keren: 650 opzeggingen sinds maart

De Enschedese voetbalclubs lijken samen een flink jasje te hebben uitgedaan sinds de corona-uitbraak. Tussen maart van dit jaar en nu zou het ledenaantal van de clubs in de stad teruggelopen zijn met 650.

 

De cijfers van het Enschedese sportbedrijf Sportaal zijn nog niet niet officieel bevestigd door voetbalbond KNVB, maar binnen het Sportaal is de forse daling van het ledenaantal een serieus onderwerp van gesprek.

 

Cijfers analyseren

Volgens sportregisseur Mattijs van den Berg van Sportaal wordt de komende tijd onderzocht of de daling aan corona toegeschreven kan worden. „Daarvoor moeten we eerst met behulp van data van de KNVB vaststellen of ons beeld met de bij ons bekende cijfers klopt. In de afgelopen jaren was er een fikse daling in het aantal leden bij voetbalclubs waar te nemen”, zegt Van den Berg.

Lees verder op Tubantia