· 

‘Wat een prachtig verhaal. Het leest als Kick Wilstra, het lievelingsboek uit mijn jeugd.’– Johan Cruijff

Veel jongens dromen ervan de beste voetballer van de wereld te worden. Bij Johan Cruijff is die droom uitgekomen.

 

Zijn succesverhaal is daarmee het ultieme jongensboek. Als in een film brengt schrijver Jan Eilander de Amsterdamse wijk Betondorp tot leven. Net als zijn vriendjes die er wonen is de kleine ‘Cruijffie’ een gewone jongen, en o ja, hij kan heel goed voetballen. Maar om de beste te worden en te blijven, is niet alleen talent nodig, maar vooral doorzettingsvermogen…

 

Cruijffie. Jongensjaren verscheen voor het eerst in 2011. Het werd stukgelezen in de bibliotheek, voorgelezen door ouders en verslonden door jongens en meisjes. Vanaf 7 november is het weer verkrijgbaar.

 

Jan Eilander is schrijver, filmmaker en zanger van de band Trio Bier. Eerder publiceerde hij onder andere de jeugdboeken Rafael en Raffie, en schreef hij scenario’s voor tv-series en speelfilms. Eilander was ook Intendant bij het Filmfonds, en hij maakte de documentairereeks Zingen. Hij schreef het lied 'Amsterdamse jongen' over Johan Cruijff.

 

Cruijffie. Jongensjaren | Jan Eilander | verschijnt 7 november bij uitgeverij Brandt | ISBN 978 94 93095 47 2 | hardback | 224 pagina’s | € 17,50 | 7 november 2020