Voetballers tot 27 jaar mogen straks trainen: 'Dat is waanzin'

Minister-president Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie van dinsdagavond aangegeven dat de leeftijdsgrens voor sporten in groepsverband wellicht wordt opgerekt naar 27 jaar. Dat is nu 18 jaar. Vanaf half januari moet sporten in groepsverband tot 27 jaar mogelijk zijn. Rutte hield wel een flinke slag om de arm, want dit besluit is volledig afhankelijk van de mate waarin het coronavirus en de besmettingsaantallen zich ontwikkelen.

 

Voorzitter Peter Bouws van hoofdklasser VV Emmen verklaart: "Ik vind het allemaal een beetje vreemd. Nu hebben wij het geluk dat wij een jonge selectie hebben, maar er zijn ook clubs waarvan de helft van de selectie boven de 27 is. Dat je die jongens dan allemaal moet teleurstellen, ik geef het ze te doen." Lees verder bij de Bron RTV Drenthe