· 

Mogen we nu wel of niet sporten?

Vanaf dinsdag 15 december gaat Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Dat zei premier Mark Rutte maandagavond in zijn speech vanuit het Torentje.

 

Jongeren tot 18 jaar kunnen buiten blijven sporten en trainen in teamverband. Vanaf 18 jaar geldt buiten een maximum van twee personen, die anderhalve meter afstand moeten houden. Maar geen teamtraining, geen wedstrijden, geen groepslessen en geen competitie. "Een rondje in je eentje hardlopen of fietsen kan altijd en is ook aan te raden", voegde Rutte daar nog aan toe.

 

Goed dat de jeugd in ieder geval buiten wel gewoon door kan blijven sporten. Laten we hopen dat deze maatregelen na half januari weer teruggedraaid kunnen worden. 

 

 

Gerard Dielessen       

Bron NOC/NSF