· 

Groen licht voor onderzoek verregaande samenwerking Feanster voetbalclubs

Op de Algemene Ledenvergadering van 2019 kreeg het bestuur van zaterdagvoetbalvereniging ’t Fean ’58 vrij mandaat van de leden om samenwerking te zoeken met VV Surhuisterveen. Tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering van VV Surhuisterveen kreeg haar bestuur dezelfde boodschap mee.

 

“Dit punt stond het vorige jaar niet bij ons op de agenda”, laat Henk Veenstra, voorzitter van VV Surhuisterveen weten. “Toen ging het vooral over de overstap van de zondag naar het zaterdagvoetbal.” Daarmee kreeg Surhuisterveen twee clubs, die op de zaterdag voetballen. Het betekende echter niet dat de beide verenigingen niet met elkaar in gesprek bleven, al werden die door de coronaperikelen tijdelijk op een lager pitje gezet. “Maar net als bij ’t Fean ’58 staan de leden ook bij ons unaniem achter het zoeken naar een verdere samenwerking”, aldus Henk Veenstra.

 

Beide verenigingen hebben al jaren een gezamenlijke jeugdopleiding, de Feanstars. Met ingang van het seizoen 2007/2008 werd gestart met de A-, de B- en C-junioren. Het jaar daarop kwamen daar de D- junioren bij, spoedig gevolgd door het samengaan van het gehele jeugdvoetbal. “Dit proces liep soepel”, weet Gerard Veenstra, voorzitter van ’t Fean ’58. “We hebben een sterke jeugdafdeling met een positieve uitstraling naar de regio, geleid door een goed gekwalificeerd kader. De jeugd weet niet beter dan dat ze bij de Feanstars voetballen en dat geldt ook voor de ouders, die nieuw ingekomen zijn. Het lijkt nu net of er drie verenigingen zijn. Dat is niet zo, want de jeugdleden zijn lid van één van de twee moederverenigingen. Maar bij de overgang naar de senioren scheiden de wegen van de jeugdspelers wel.” Lees verder bij 't Fean '58