· 

Na 2 jaar is de chemie wel over….maar we voetballen al een half jaar niet meer.

Dat lees je vaak en steeds meer. De chemie is over, zijn op elkaar uitgekeken, of toe zijn aan iets anders, nieuwe uitdaging...dan denk ik hoe kan dat nou? We spelen al een half jaar niet meer. Of het moet die groepen van twee zijn met die verrotte anderhalve meter zijn...maar dan denk ik kan die trainer daar wat aan doen? Maar ja het zal wel een reden hebben.

 

Nieuwe seizoen

Veel mensen gaan het nu echt missen, niet alleen de spelers maar ook het kader, bestuurders maar ook de ouders. Maar moeten we nu maar toch eens vooruit kijken? Kijken naar het nieuwe voetbal, na de zomer dat wel, maar je kunt je na de sneeuwstorm al bezig houden met het nieuwe seizoen. Zolang de clubs in stand worden gehouden door steun van de overheid kunnen beleidsmakers en technische beleidsmakers zich nu al bezig houden met het nieuwe seizoen.

Mooie periode om nu via zoom gesprekken de koppen bij elkaar te steken en alvast na te denken over nieuw te vormen teams. Mooie periode om in de lente al te gaan werken aan samenstellen, oefenen met je nieuwe teams in de bekende vereniging bubbel en dan kunnen we ver in het voorjaar in de eigen plaats bubbel al oefenen tegen de plaatselijke tegenstanders. Dat geeft perspectief en daar zullen meer mensen zich hard voor moeten maken. Want het vertrouwen in het kabinet en die ene Bruls is wel verdwenen. Eigenlijk vreemd die Bruls...we mogen wel voetballen in de eigen bubbel maar met elkaar schaatsen op een plas wat onderlinge afstand wellicht nog groter is, is toch wel eng en moeten we dat wel doen? Laat die man zich bezighouden met Nijmegen en zorgen dat de mensen, minus van Dissel, de virologen, de immunologen, zelf hun eigen bubbel organiseren. Daar zijn ze mans genoeg voor. Kees Jansma gaf ooit aan in Op1 dat in Alphen aan den Rijn perfect gevoetbald kan worden met de 4 plaatselijke clubs op hetzelfde sportpark, binnen Alphen aan den Rijn, op de fiets en lekker ballen. Dan zeg ik hé Mark Rutte, laat Kees dit organiseren zodat kinderen perspectief hebben. Dan kunnen we verder en het risico is buiten minder groot dan in overvolle klassen op school. En bedankt vast voor het meedenken!.

 

Hebben we genoeg scouts?

Onderwijl gaan we gewoon verder met alle voorbereidingen binnen de scouting van jongens en meiden. Zoveel talent wordt over het hoofd gezien. Ja toch wel...en die BVO s weten ons nu ook al te vinden, heb je wat interessants? Ja graag, we houden ons aanbevolen. Komt het dat er minder scouts zijn, al valt er niks te scouten, maar uit mijn periode bij de bond hadden we gewoon te weinig scouts en dan sta je meer bij de grote clubs en bij de kleinere had je geen tijd, terwijl daar enorm veel talent rondloopt. Dat zien we nu en dat geeft nu de kans om nog meer aan scouting te doen buiten de landsgrenzen. In de Benelux, Duitsland met ruim 17 miljoen voetballers, daar moet toch wat bij zitten? Weet je dat we veel vaker worden gevraagd, door BVO’s clubs in het buitenland en het fijne is dat we talent kunnen doorgeven. Na de zomer gaan we vol aan de bak.

 

Academie

Opleiden zonder contributie? Net als met de Amsterdamse academie voor meiden, gelegen nabij Amsterdam. Na de zomer willen we helemaal geen geld meer zien, niks meer. Ja maar hoe ga je dat dan financiëren? Dat ga ik toch niet verklappen, maar het is een verdienmodel. We naast talentvolle meiden ook talentvolle meiden van minder draagkrachtige ouders een kans geven. Een aantal staan al bij ons op de radar. Want die zijn er zat...verborgen talent...die we graag helpen via onze academie met een ander verdienmodel, dat mag toch? Want de schoorsteen moet blijven roken….maar daar mogen deze meiden toch niet de dupe van worden….

 

Ondanks of wellicht dankzij de sneeuw alvast een fijne schaats week toegewenst.

 

Marcel Wagenhuis