· 

Column: Wedstrijden zijn verboden...begin vast aan je voorbereiding met gelijke kansen

Gelijke kansen

Een mooi begrip maar wordt dit overal doorgevoerd? Ieder kind is uniek, ieder kind heeft talent, maar maken we gebruik van elk talent? Kun je kinderen verbeteren tijdens een training of zoals Marijn Beuker zei daag kinderen uit. Maak de training aantrekkelijk. Pas drie fases in je training toe als je team bestaat uit verschillende niveauś zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Het ene kind pikt het sneller op dan de ander. Maar geef ze wel dezelfde oefenstof. Ook voor meiden, geloof, echt je kunt ze snel beter maken en zet meiden bij de jongens. In de pupillen wordt dat al vele malen gedaan, hoop ik, maar ook bij de junioren kan dat natuurlijk ook. Als een meisje meer wil leren, meer weerstand wil krijgen, zich beter voelt bij de jongens? Pas het meisje in en zorg jij als opleider ervoor dat ze gelijke kansen heeft en de acceptatiegraad bij de jongens 100% is  Zelfs de KNVB gaat nog verder. Nu mogen meiden zelfs meedoen bij de Categorie mannen en 1 meisje heeft dat in het Friese land inmiddels gedaan. Iedereen roept...we krijgen maar geen keeper, Marcel weet jij er nog eentje? Ja hoor die weet ik wel, ik heb een kanjer, kun je zo in de jongens 17.1  of 19.1 zetten. Gelijk de reactie.....nee dat niet, kan ze het wel aan...Tijdens onze scoutingdsag in Zuidoost viel ons 2 keepsters op, 19 en 20 jaar... wat een talenten die je zo bij de jongens, een O23 of een 1e team zou zetten. En waarom niet? Wie dat weet mag het zeggen.

 

Assistent Amsterdam met van Gaal en Beuker.

Oh ja nog even het volgende. Wie de uitzending van Assistent Amsterdam, georganiseerd door de Gemeente Amsterdam met Louis van Gaal en Marijn Beuker hebben gemist? Is jammer.Gemiste kans.... Uit de gegevens bleken slechts ca 1500 trainers, TJC 'ers en HJO 'ers gekeken te hebben. Leren en bijleren. Jezelf als kader verder ontwikkelen?  25.000 Verenigingen maal x trainers, TJC 'ers en HJO 'ers en iedereen kon online kijken en veel leren hoe met de jeugd aan de gang te gaan en de tips en trics te gebruiken van deze professionals. Het ging over de 4 inzichten:

 

1: Structureren Uitspreken, afspreken en aanspreken.

2: Stimuleren Positief, eerlijk en concreet.

3: Individueel aandacht geven

4: De regie overdragen

 

Rutte en Consorten:

Het voetbal en de wedstrijden moeten nu toch echt wel weer plaats vinden. Het gaat te lang duren. Betaald "wippen" mag wel, maar spelers van 27 plus mogen wel in teamverband voetballen, maar op 1,5 meter afstand in de buitenlucht van elkaar. Hoe kun je op afstand "wippen"?  SUCCES