Nieuwe functie bij vv SHO: PEDAGOGISCHE COACH op het voetbalveld

SHO heeft veel aandacht voor de jeugd. De jeugdafdeling is de afgelopen jaren steeds meer geprofessionaliseerd. Voor het voetbaltechnische aspect is veel aandacht. Diana Van Ruiven is gevraagd om de functie van pedagogisch coach vorm te geven aangezien er ook aandacht behoeft aan de wijze waarop kinderen worden getraind en gecoacht. Diana  is ruim 20 jaar werkzaam binnen de jeugdhulpverlening en het onderwijs, Ze vindt het daardoor een leuke stap om die kennis en ervaring te delen met de trainers.

 

Visie:

 

Ieder kind heeft baat bij een veilige en prettige leeromgeving in en rondom het voetbalveld. Kinderen ontwikkelen zich het beste in een omgeving waarin ze zich goed voelen. De ontwikkeling van voetballers gaat verder dan alleen het voetbaltechnische en motorische aspect. Ook ontwikkelen op sociaal emotioneel gebied maakt dat het spelletje voetbal als leuk wordt ervaren. Kinderen leren naast goed passen en aannemen bijvoorbeeld hoe ze omgaan met winst en verlies, omgaan met weerstand en teleurstellingen etc. Om kinderen volledig tot bloei te laten komen is het belangrijk dat er aandacht is voor de wijze waarop ze begeleid en gecoacht worden.

 

Verdere interview volgt later....zie leerzaam voor trainers/coaches/coördinatoren en bestuurders