Algemene vraag: Voetbalwedstrijden kijken, tot hoe laat mag jouw kind?

Komende maanden de CL wedstrijden, om 21.00 uur. Onze zoon, bijna 8 jaar, groep 4, mag van ons niet kijken, we vinden dat veel te laat.

Hij heeft er verder ook nog niet om gevraagd gelukkig. Maar nu hoorden we, tot mijn verbazing, afgelopen maand  op school dat er wel een heel aantal kinderen uit zijn klas, en zelfs uit de kleuterklassen, naar die wedstrijden mogen kijken. Ligt het nou aan ons , zijn wij wellicht te streng?

Het hangt er misschien vanaf hoe 'goed' je kind is in opblijven en of hij wel of niet kan in vroeg opstaan, maar persoonlijk vinden wij 23.00 naar bed veel te laat. De argumenten die ik van een aantal ouders hoorde, vond ik ook verrassend: "ik krijg mijn kind echt niet naar bed als zijn favoriete club of Nederland moet spelen", of "ach, het is een paar keer dat ze zo laat spelen¨. We denken daar heel anders over. We zijn best behoorlijk en strikt en best streng qua bedtijden en ritme/regelmaat, daar varen onze kinderen wel bij, dus vroegen we ons af hoe dat gaan bij andere ouders. Hoe zijn jullie met de bedtijden van de kinderen als er voetbal op TV is?