Cursusreeks Vertrouwenscontactpersoon – Jeugd

Heeft jouw vereniging al een vrijwilliger/contactpersoon waar (jeugd)leden heen gaan voor een praatje of het bespreken van een probleem? Op maandag 27 maart start Rotterdam Sportsupport een nieuwe cursusreeks om vrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen op te leiden tot vertrouwenscontactpersoon (VCP). Deze cursus focust zich op onderwerpen die van toepassing zijn op de situatie van jeugd(leden).

 

Wat doet een VCP?

De VCP geldt binnen de sportvereniging als hét aanspreekpunt voor iedereen met vragen of zorgen over het welzijn van spelers, ouders of andere vrijwilligers. De VCP is er om hierover te praten. Het is ook mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij hem of haar aan te kaarten. Iedereen binnen de organisatie kan zich bij de vertrouwenscontactpersoon melden: sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders et cetera. Belangrijk: een VCP is géén hulpverlener. De VCP biedt wel een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’. Als het nodig of gewenst is, kan hij iemand gericht en gepast toeleiden naar hulpverlening.

 

Lees verder bij Rotterdam Sportsupport