Het Valkenswaards voetbal krijgt toch een Zaterdag 1 team in de A-Categorie van de KNVB

Met ingang van komen seizoen wordt onder de naam vv BES getraind en gespeeld op het Valkennest van VV De Valk in Valkenswaard.

 

Aanleiding

 

Nadat bleek dat volgens de KNVB-regels met een bestaand Zondag 1 ook het oprichten van een zaterdag vaandeelteam niet meer is toegestaan, hebben de besturen van BES en De Valk de handen ineen geslagen. Binnen Borkel en Schaft vormt de voetbalvereniging een belangrijke rol binnen de sociale gemeenschap. Het huidige zondag team van BES speelt echter binnen de KNVB-termen recreatief. Terwijl er bij De Valk (en regio) juist behoefte is bij een groeiend aantal spelers om op zaterdag prestatief te voetballen. Dat gaf ruimte om samen een nieuw initiatief te starten.

 

Nieuw elftal, nieuwe trainer, nieuwe spelers

 

In samenwerking met De Valk zal dit team de komende periode nieuwe spelers uit de regio aan zich gaan binden. De komst van een nieuwe trainer is afgerond. Tot slot zijn de gesprekken met sponsoren om de faciliteiten voor dit vaandelteam op het juiste niveau te brengen in een afrondend stadium.

 

Sportieve ambitie

 

Volgens de regels van de KNVB zal dit team starten in de 4e klasse zaterdag A-categorie. BES en De Valk hebben naast het voetbalplezier ook gezonde ambities voor de toekomst met dit team. Om dat waar te maken heb je natuurlijk kwaliteit nodig, en daar wordt in de komende periode met vertrouwen aan gewerkt. Lees verder op de site van vv de Valk